zupa z ciecierzycy

Zupa z ciecierzycy i zielonej soczewicy na chrupiąco

Zupa z ciecierzycy to jedno z najzdrowszych dań, jakie może być. Zapraszamy do zapoznania się z bardzo ciekawym przepisem na zupę z ciecierzycy z zieloną soczewicą. Pyszne i zdrowe!

Składniki na 4 porcje

 

  • ciecierzyca – 300 g
  • soczewica zielona – 300 g
  • bulion warzywny – 2 litry
  • sól i pieprz – do smaku
  • sos sojowy – 3 łyżki
  • rozmaryn – 3 gałązki
  • Pieczywo chrupkie żytnie z sezamem Dan Cake – 4 kromki

 

Przygotowanie:

Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem. Chcesz wiedzieć jakie najzdrowsze zupy mogą poprawić Twoje zdrowie oraz stanowić kulinarny przysmak? Zachęcam do śledzenia naszego portalu!

Smacznego!

Przepis poleca ekspert Dan Cake Robert Muzyczka – szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy

Redakcja Autor

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *